Wij maken het verschil!
en
Wij maken ze zelf!


 

Transfers zijn er in vele soorten en maten. Het bestaat uit een bepaalde folie die, of alleen uitgesneden wordt (plottekst) of eerst gezeefdrukt wordt in meerdere kleuren, of fullcolor geprint en tevens in model uitgesneden wordt. Daarna wordt deze overgezet via een hitte pers. Alles in eigen huis !

De kleurechtheid en wasechtheid zijn goed tot zeer goed.

Een universele transfer bestaat niet. Het is dus niet mogelijk om kleding van verschillende samenstellingen te bedrukken met een en dezelfde soort transfer. Zo zijn er transfers die geschikt zijn voor bv nylon, polyester, katoen, lycra, acryl-polyester enz. Elke soort transfer heeft ook zijn eigen perstijd ( 12 sec tot 120 sec) en perstemperatuur (130 tot 210 Celsius). Ook uw kleding vraagt om een specifieke transfer qua hechting, wasechteid en duurzaamheid.

Uw kleding zal dus bestand moeten zijn tegen de temperatuur die het overzetten van de transfer vereist en ook geschikt moeten zijn voor de lijmsoort van de transfer. Het is dus niet zomaar een plakplaatje.

 

Verder zit het verschil in de wastemperatuur. De meeste transfers mogen gewassen worden op 40 graden Celsius, maar er zijn ook transfers die wasbaar zijn tot 60 en zelfs tot 90 graden Celsius

 

 

 

<